Ασθενοφόρα σε δίκη για κλοπή ντίζελ

0 Comments

Το δικαστήριο corabia την προηγούμενη εβδομάδα διέταξε την έναρξη της δίκης στην οποία 15 ασθενοφόρα από το σταθμό ασθενοφόρων Corabia προσήχθησαν στη δικαιοσύνη. Οι ερευνητές λένε ότι οι ύποπτοι έκλεψαν καύσιμα από τις διασώσεις για χρόνια, και για να κρύψουν την κλοπή, περνούσαν από τα επείγοντα. Στο φάκελο αυτό τέθηκαν υπό κράτηση τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πνευματικής πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστογραφίας.

Οι εισαγγελείς στην Corabia, Olt, ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο του 2018 ότι 15 από τους 17 υπαλλήλους του Σταθμού Ασθενοφόρων της Corabia κατηγορήθηκαν.
«Οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας κοραίας διέταξαν στις 3.12.2018 την ποινική δίωξη σε βάρος 15 κατηγορουμένων για τη διάπραξη των αδικημάτων υπεξαίρεσης, πλαστού υλικού σε επίσημα έγγραφα και τη χρήση πλαστογραφίας. Στις 4.12.2018 ο εισαγγελέας διέταξε το προληπτικό μέτρο του δικαστικού ελέγχου σε βάρος 13 εξ αυτών», εξήγησαν οι ανακριτές. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι, για χρόνια, οι κατηγορούμενοι είχαν κλέψει ντίζελ από ασθενοφόρα.

«Την περίοδο 2015-2018, ως υπάλληλοι ως οδηγοί ασθενοφόρων στο Σταθμό Ασθενοφόρων της Κοραίας, οι κατηγορούμενοι διευκατολήφουν καύσιμα από τα φορτηγά, καύσιμα που προκύπτουν από το ταξίδι χαμηλής ταχύτητας προς τα γεγονότα. Για να δικαιολογήσουν τις ποσότητες καυσίμων που είχαν διατεθεί, συνέταξαν χάρτες πορείας που περιείχαν δεδομένα που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα”, ισχυρίστηκαν οι ερευνητές.

Ασθενοφόρα σε δίκη για κλοπή ντίζελ

Οι 15 κατηγορούμενοι προσήχθησαν τον Ιανουάριο του 2019. Ο φάκελος καταχωρήθηκε στο δικαστήριο του πλοίου και εισήλθε στην προκαταρκτική διαδικασία.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουλίου, το δικαστήριο διέταξε την έναρξη της δίκης.
“Σημειώνει τη νομιμότητα της διεξαγωγής αποδείξεων και την άσκηση διώξεων. Προβλέπει την έναρξη της δίκης της υπόθεσης που αφορά τους κατηγορουμένους (…)”, διέταξε το δικαστήριο. Η απόφαση του Δικαστηρίου corabia μπορεί να προσβληθεί από τους εναγομένους εντός τριών ημερών από την κοινοποίηση.

Κρίθηκε για κλοπές που διαπράχθηκαν σε τρεις μήνες
Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν πόσο ντίζελ έχουν κλέψει οι κατηγορούμενοι από το 2015. Ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί το ποσό του νεκροτομείου κλαπεί κατά τη διάρκεια τριών μηνών του 2018. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δεδομένα GPS ασθενοφόρο αποθηκεύεται μόνο για τρεις μήνες.

“Το ποσό της ζημίας που καθορίζεται από την εμπειρογνωμοσύνη είναι 2.513,70 λέι. Πρόκειται για τρίμηνη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η εν λόγω τεχνική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε σχέση με το GPS που χρησιμοποίησαν τα 15 ασθενοφόρα με επικεφαλής τους εναγομένους. Αυτό είναι το μόνο που μπορούσε να διαπιστώσει, επειδή τα δεδομένα GPS αφορούν μόνο τρεις μήνες. Αυτό ήταν το μόνο που είχε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Κομητείας στα αρχεία της. Το ποσό που γνωστοποιείται από την SJA είναι 2.513,70, ισοδυναμεί με 443,01 λίτρα ντίζελ (…). Τα δεδομένα δεν μπόρεσαν να αποκαλυφθούν πριν από τρία χρόνια. Το μέγεθος της ζημιάς είναι πολύ μεγαλύτερο, δεδομένης της συνεχιζόμενης μορφής και της σχετικής περιόδου”, εξήγησαν οι ερευνητές.

Επιπλέον, στην απόφαση του δικαστηρίου της περασμένης εβδομάδας, παραπέμπονται μόνο οι χάρτες πορείας που συμπλήρωσαν οι κατηγορούμενοι μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *