Αυτή η επερχόμενη ταινία φαντασίας από τη Disney αντλεί έμπνευση από τον πολιτισμό των Φιλιππίνων

(SPOT.ph) Μερικές λεπτομέρειες έχουν πέσει τελικά για την επερχόμενη ταινία περιπέτειας φαντασίας της Disney, Raya και ο τελευταίος δράκος. Και πρώτα πράγματα πρώτα, θα είναι η πρώτη ταινία του ηλεκτρικού ρεύματος κινουμένων σχεδίων ποτέ να εμπνευστεί από τον πολιτισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας-συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων! Και όπως η πρόσφατη σειρά τους “ιστορίες πριγκίπισσα ” (διαβάστε: Moana, Tangled, Κατεψυγμένα) είχαν τις πιο badass ηρωίδες ακόμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το δικό μας χαρακτήρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αναλάβει την περιπέτεια μιας ζωής.

Disney κυκλοφόρησε την πρώτη ματιά στο animation πρόσφατα, και yup, που σίγουρα μοιάζει με kris στο χέρι της ηρωίδας! Αν αυτό το μικρό tidbit δεν σας έχει αντληθεί ακόμα, θα στρογγυλεύουμε όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για Raya και ο τελευταίος δράκος.

Οι δημιουργοί θέλουν να γιορτάσουν τον πολιτισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας
Οι κινηματογραφιστές βάζουν σε όλη την εργασία για να σιγουρευτούν ότι Raya είναι μια ακριβής αντιπροσώπευση του νοτιοανατολικού ασιατικού πολιτισμού, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ψυχαγωγία. Υπήρχαν αρκετές χώρες που επηρέασαν την ταινία, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, του Λάος, της Καμπότζης, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων. Αρκετές δημιουργικές ομάδες στάλθηκαν σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ειδικά για έρευνα, δήλωσε ο παραγωγός Osnat Shurer-ο οποίος ήταν επίσης πίσω από Moana!

Ο πρωταγωνιστής θα εκφραστεί από την Kelly Marie Tran
Θυμάσαι την Ρόουζ Ίκο από τον Πόλεμο των Άστρων; Η ηθοποιός θα δανείσει τη φωνή της στη Ρέια στην ταινία. Επιπλέον, θα είναι η πρώτη Νοτιοανατολικής Ασίας-Αμερικής που θα ηγηθεί ενός animation της Disney! Ο Τραν είναι η κόρη βιετναμέζων προσφύγων που έφυγαν από τον πόλεμο δεκαετιών στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Ο Τραν θα συνοδεύεται από τον Αουκουαφίνα. Ο κωμικός θα φωνή ένα δράκο του νερού που ονομάζεται Sisu που έχει μετατραπεί σε ένα ανθρώπινο ον. Στο πηδάλιο του θα είναι οι σκηνοθέτες Don Hall (ο οποίος ήταν επίσης πίσω από moana, καθώς και Big Hero 6, και ακόμη και νέο αυλάκι του αυτοκράτορα) και Carlos López Estrada.

Θα οριστεί στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάντρα.
Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την ηρωίδα μας Raya και έμπιστος steed Tuk της (δεν είμαστε σίγουροι αν είναι μια αναφορά στο ταϊλανδικό τρίκυκλο), ο οποίος εμφανίζεται επίσης στην πρώτη ματιά και είναι κάποιο είδος armadillo διέσχισε με ένα έντομο. Το ζευγάρι πρέπει να φύγει από το σπίτι τους και να βρει τον τελευταίο δράκο για να σταματήσει μια σατανική δύναμη που απειλεί την Κουμάντρα.

Η ταινία θα συνεχίσει την ανάπτυξη, ακόμη και ενώ η κοινωνική αποστασιοποίηση
Μέχρι τη στιγμή που χτύπησε η πανδημία, η παραγωγή ήταν ήδη σε εξέλιξη. Ακόμα, οι κινηματογραφιστές και η ομάδα τους από περίπου 400 καλλιτέχνες κινουμένων σχεδίων της Disney “κάνουν αυτή την ταινία μαζί, ενώ χωρίζονται και εργάζονται από το σπίτι,” Jennifer Lee, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής, αναφέρθηκε όπως λέει από EW. Και φαίνεται ότι όλα τα πράγματα είναι ακόμα σε καλό δρόμο, καθώς η ταινία έχει οριστεί να κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαρτίου 2021!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *