Για ένα προστατευμένο περιβάλλον, συλλέξτε ξεχωριστά!

0 Comments

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει με όλο και περισσότερους περιβαλλοντικούς συναγερμούς. Οι έρημες εικόνες από ποτάμια και παραλίες που πνίγονται από σκουπίδια συγκεντρώνουν διανομές και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μας εκπλήσσουν, μας κάνουν να σκεφτόμαστε, αλλά βγαίνουμε από το δρόμο τους πολύ γρήγορα και επιστρέφουμε στη ζωή πριν, χωρίς να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στα πράγματα που έχουν σημασία. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ας δείξουμε σεβασμό για το περιβάλλον. Ας εισπράξουμε ξεχωριστά. Ας πετάξουμε τα σκουπίδια εκεί που πρέπει να είναι και όχι εκεί που θα χτυπηθούν.

“Ξεχωριστή συλλογή δεν είναι μια τάση ή μανία, αλλά έχει μετατραπεί σε μια αναγκαιότητα στις μέρες μας. Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη που έρχονται με την ανακύκλωση: προστασία του περιβάλλοντος, χαμηλό ενεργειακό κόστος, εξοικονόμηση πόρων της Γης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προστασία της υγείας των ανθρώπων», λέει η Cosmina Hodorogea, εκπρόσωπος της Iridex Group Sanitation Company.

Ξεχωριστό έργο συλλογής σε 16 τοποθεσίες στο Dolj

Στις αρχές του 2020, η Iridex Group Sanitation, μαζί με την ADI Eco Dolj, ξεκίνησαν ένα έργο για ξεχωριστή συλλογή. Το έργο υλοποιείται σε 16 περιοχές της κομητείας Dolj και αποτελείται από τη συλλογή από την IRIDEX GROUP SALUBRIZATION μέσω της διαφανούς τσάντας που διανέμεται σε κάθε μεμονωμένη κατοικία (σε σπίτια), κάθε δύο εβδομάδες, ανακυκλώσιμων αποβλήτων στην κατηγορία των χαρτονιών και του πλαστικού μετάλλου. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται είναι οι Ghercești, Işalnița, Malu Mare, Mischii, Pielești, Şimnicu de sus, Brădești, Bratovoești, Bucovăț, Cerat, Leu, Tsuglui, Podari, Breaca, Rojiste και Cârcea. Η γυάλινη συσκευασία συλλέγεται επίσης στο πράσινο δοχείο ιγκλού που βρίσκεται σε κάθε τοποθεσία.

Στις υπόλοιπες αγροτικές πόλεις του Dolj, τα απόβλητα συλλέγονται ξεχωριστά σε δοχεία ιγκλού. Αυτά τα δοχεία είναι σε τρία χρώματα, ειδικά για κάθε κατηγορία ανακυκλώσιμων αποβλήτων: χαρτόνι: μπλε, πλαστικό-μέταλλο: κίτρινο και γυαλί: πράσινο.

Στις αστικές περιοχές του νομού, η Iridex Group Sanitation συλλέγει ανακυκλώσιμα απόβλητα από κάδους που διανέμονται σε κάθε κατοικία, ως εξής: μπλε κάδος: χαρτί από χαρτόνι, κίτρινος κάδος: πλαστικά μεταλλικά και πράσινα δοχεία ιγκλού για φιάλες, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Ενημερωτική εκστρατεία που ξεκίνησε από την Iridex
Για να διευκολυνθεί η προσαρμογή σε αυτό το νέο ξεχωριστό έθιμο συλλογής, η Iridex Group Salumrization ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία για τη διανομή του ξεχωριστού οδηγού συλλογής ανακυκλώσιμων αποβλήτων, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για κάθε κατηγορία αποβλήτων, καθώς και την παρουσίαση του οδηγού μαζί με το πρόγραμμα συλλογής, σε κάθε τοποθεσία.

Μετά τη συλλογή των ανακυκλώσιμων αποβλήτων, μεταφέρονται στο σταθμό διαλογής Goicea, jud. Dolj, όπου περνούν από μια εκτεταμένη διαδικασία διαλογής και προετοιμασίας για ανακύκλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *