Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990, η Κραϊόβα θα έχει ένα πλήρως ψηφιοποιημένο PUG

0 Comments

Οι Κραϊόβαινς απέχουν ένα κλικ από μια νέα αστική προσέγγιση. Ο δήμος Κράιοβα θα έχει ένα νέο και πλήρως ψηφιοποιημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (PUG), το οποίο θα σημαίνει μια σύγχρονη προσέγγιση, προσανατολισμένη στις ανάγκες των δικαιούχων – πολιτών και επιχειρήσεων, με επίκεντρο τα γεγονότα της ζωής.

Πρώτη PUG μετά τη δεκαετία του ’90
Ο δήμος Κράιπο θα αντικαταστήσει την κλασική προσέγγιση με ένα νέο αστικό όραμα, πλήρως ψηφιοποιημένο.
“Είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990 που ένα PUG γίνεται στην Κραϊόβα. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει εργασίες για τις ΠΡΟ-1990 PUG, οι οποίες επικαιροποιούνται κάθε δέκα χρόνια, χωρίς πολύ μεγάλες αλλαγές. Ξεκίνησε από την εντολή του Δημάρχου Λία Olguța Vasiliscu, είναι πολύ σημαντικό ότι το έργο του νέου PUG είναι σύγχρονο και ότι η πρόσβαση σε αστικές πληροφορίες επιτυγχάνεται αποτελεσματικά και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ακριβώς επειδή τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα έχουν εξελιχθεί πολύ.

Επί του παρόντος, είμαστε πολύ μπροστά από άλλους δήμους που εκτελούν παρόμοιες συμβάσεις, όπως το Cluj ή brasov, το οποίο ξεκίνησε τις διαδικασίες πολύ αργότερα. Και από την άποψη της πολυπλοκότητας του έργου, των ενοτήτων που ενσωματώνονται στο PUG είμαστε πολύ καλοί. Θα έχουμε το πιο ολοκληρωμένο και πολύπλοκο Γενικό Αστικό Σχέδιο», δήλωσε ο Δήμαρχος Μιχαήλ Τζενόιου.

Κύριος στόχος του νέου Γενικού Αστικού Σχεδίου είναι ο προσδιορισμός των περιοχών και των υποπεριοχών στις οποίες θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι κανονισμοί του προηγούμενου σχεδίου και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται πλέον στις εντοπισμένες αναπτυξιακές ανάγκες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη της Κράιοβα με βάση ελκυστικούς αστικούς δείκτες.

Σύστημα GIS για την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων

Επιπλέον, ένα σημαντικό στοιχείο του Γενικού Αστικού Σχεδίου είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος ΕΜΜΑ – ολοκληρωμένου συστήματος πληροφορικής. Αποσκοπεί στην τυποποίηση του τρόπου εργασίας εντός του δημαρχείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα των εφαρμογών πληροφορικής, καθώς και να αυξηθεί η συνέπεια και η δικαιοσύνη των δεδομένων που διαχειρίζονται, υποβάλλονται σε επεξεργασία και διαβιβάζονται. Το σύστημα θα συμβάλει στην επίτευξη του κύριου στόχου του θεσμικού οργάνου, ο οποίος είναι να καταστήσει τη δραστηριότητα πιο αποτελεσματική, προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών για τον πολίτη.

«Το Γενικό Αστικό Σχέδιο θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της Κραϊόβα τις επόμενες δεκαετίες και θα δώσει στους πολίτες πραγματικές κτηματολογικές, ιστορικές, πολιτιστικές και κοινωνικές ενδείξεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η ανάπτυξη, εντός του Δημαρχείου κραϊόβα, ενός συστήματος GIS – ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφορικής για την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ουσιαστικά, με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, ο πολίτης θα είναι σε θέση να ελέγξει, με την πρόσβαση σε έναν ενιαίο απολογισμό από μια ενιαία πλατφόρμα, οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να απαιτηθεί από τον καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του/ της. Ηλεκτρονικές πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο οικόπεδο, απόκτηση on-line πιστοποιητικό σχεδιασμού, απόσπασμα PUZ, πιστοποιητικό ονοματολογίας οδών, οικοδομική άδεια ή οποιαδήποτε άλλα επίσημα έγγραφα που χρειάζεται και τα οποία είναι ευθύνη των τοπικών αρχών για την έκδοσή τους. Θα είναι ένα είδος προσωπικού αρχείου, διαθέσιμο με ένα απλό κλικ, με όλο το λογισμικό της τοπικής αυτοδιοίκησης που συνδέονται μεταξύ τους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Mihail Genoiu.

Ταυτόχρονα, αυτό το πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών (GIS – ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών) θα περιλαμβάνει επίσης το μητρώο χώρων πρασίνου.

“Η Κραϊόβα πρέπει να αναπτυχθεί όπως όλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης”
Το νέο PUG της Κραϊόβα θα είναι έτοιμο το 2021 και η αξία του έργου είναι περίπου 7,4 εκατομμύρια λέι, χωρίς ΦΠΑ.

“Το νέο PUG της Κραϊόβα θα είναι ο εξυπνότερος τρόπος για να διοικείς μια πόλη από αστική άποψη. Θέλω να συμπεριλάβω εδώ την επέκταση της πόλης, ειδικά στη βόρεια περιοχή, πάνω από τη Βόρεια Ζώνη. Η Κραϊόβα θα πρέπει να αναπτυχθεί έτσι ώστε όλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, δηλαδή η παλιά πόλη, να προστατεύονται από την κυκλοφορία και τη συμφόρηση, να διατηρούνται και η σύγχρονη να πρέπει να οικοδομηθεί περαιτέρω», δήλωσε ο δήμαρχος της Κραϊόβα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *