Επένδυση 1,2 εκατομμυρίων λέι στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο βιομηχανικό πάρκο Sadu

0 Comments

Είναι το μοναδικό βιομηχανικό πάρκο στην κομητεία Gorj, και τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετές διακοπές ρεύματος λόγω της ηλικίας των εγκαταστάσεων. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τους τεχνικούς και οικονομικούς δείκτες της επένδυσης που υπερβαίνουν το 1,2 εκατομμύριο λέι. Οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν σε δύο μήνες.

Επί του παρόντος, εννέα εταιρείες λειτουργούν εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Gorj SA της SC, απασχολώντας συνολικά περίπου 400 άτομα. Από τις εταιρείες αυτές, οκτώ παρέχονται με ηλεκτρική ενέργεια στο πλαίσιο συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, από τον σταθμό σύνδεσης που ανήκει στην UM SADU SA, η οποία κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία το 1975.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της μη εκτέλεσης περιοδικών εργασιών συντήρησης, συνήθων επισκευών και επενδύσεων, τόσο το κτίριο όσο και οι εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εισέλθει σε μια διαδικασία σοβαρής υποβάθμισης, η οποία έχει οδηγήσει σε συχνές ζημιές και, ως εκ τούτου, στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών, δηλαδή στη διακοπή της δραστηριότητάς τους.

Μελέτη λύσης

Κατά τη διάρκεια του 2019, η SC Parc Industrial Gorj SA ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης λύσεων, με σκοπό τον εντοπισμό των τεχνικών παραλλαγών για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έλαβε γνώμη TEC αριθ. 44/2019 από τη Διανομή Energie Oltenia Α.Ε.

“Η μελέτη της λύσης που αναπτύχθηκε περιλαμβάνει, ως διαρθρωτικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, τη συνολική αξία της επένδυσης, την εκτιμώμενη διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού στόχου και τις κατηγορίες έργων, και υποβάλλεται προς ανάλυση στην Τεχνική-Οικονομική Επιτροπή που έχει συσταθεί στο επίπεδο του νομαρχιακού συμβουλίου του Gorj, λαμβάνοντας την ευνοϊκή γνώμη αριθ. 6/2020, οι κύριοι τεχνικοί και οικονομικοί δείκτες παρατίθενται στο παράρτημα του σχεδίου απόφασης. Μέσω της τεχνικής και οικονομικής τεκμηρίωσης που αναπτύχθηκε, αναλύθηκαν τρεις παραλλαγές για την υλοποίηση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του Βιομηχανικού Πάρκου. Προκειμένου να επιλεχτεί η βέλτιστη παραλλαγή για να ικανοποιήσει τις τεχνικές απαιτήσεις, το μέγεθος της επενδυτικής οικονομικής προσπάθειας και τις επακόλουθες δαπάνες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, η έκθεση τεχνικής πείρας για την αξιολόγηση της μελέτης λύσης «Πάρκο ηλεκτρικής ενέργειας Gorj, str. Bumbeşti, nr. 462, πόλη Bumbeşti-Jiu, Νομός Gorj”, η οποία πρότεινε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην εποικοδομητική λύση στην παραλλαγή αριθ. 1. Συνολική αξία (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) – 1.243.867,19 λέι”, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Κομητείας Gorj.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *