Οσφυαλγία, θεραπεία με φυσιοθεραπεία

0 Comments

Οσφυαλγία είναι ένας από τους πιο κοινούς πόνους που βιώνουμε σε όλη τη ζωή μας.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 20 έχουν κατηγορήσει ένα τέτοιο πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή, λέει ο Radu Buleandra, φυσιοθεραπευτής στο Ιατρικό Γραφείο Φυσικοθεραπείας και Μασάζ Sanoactiv RB Craiova: «Η ανατομία μας δεν είναι σχεδιασμένη για τον τρόπο ζωής που ηγούμαστε. Από πολύ μικρή ηλικία, περνάμε πολύ χρόνο σε μια παρατεταμένη καθιστή θέση. Είτε μιλάμε για τον πάγκο του σχολείου, το γραφείο ή το κάθισμα του αυτοκινήτου. Έχουμε έναν κυρίως καθιστικό τρόπο ζωής, και αυτό αντικατοπτρίζεται στην υγεία μας.

Ο ειδικός της Sanoactiv επισημαίνει ότι τέτοια προβλήματα μπορούν να εκδηλώνονται, στην αρχή, μόνο ως μια μικρή δυσφορία. Αλλά χωρίς θεραπεία, γίνονται χειρότερα και μπορεί να εκφυλιστούν. Μπορεί ακόμη και να φθάσει κήλες δίσκων, οι οποίες απαιτούν τη χειρουργική επέμβαση. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να τους δοθεί η δέουσα προσοχή εγκαίρως. “Πρέπει να αποτρέψουμε και να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικά. Η ιδανική λύση είναι η κίνηση», λέει ο φυσιοθεραπευτής. “Η κινετοθεραπεία, ειδικά σε συνδυασμό με μασάζ, παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρόληψη, ανακούφιση και ακόμη και πλήρη θεραπεία του πόνου στην πλάτη”.

Το γραφείο Sanoactiv RB έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πρόληψη και τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη. “Οι ειδικοί μας περιμένουν να λύσετε αυτό το πρόβλημα μαζί”, λέει ο Ράντου Μπουλεάντρα, ο οποίος ενθαρρύνει την Κραϊόβα να μην παραμελήσει τις συνθήκες που μπορούν να αντιμετωπιστούν νωρίς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *