19 Ρουμάνοι που εργάζονται σε ένα αγρόκτημα στη γερμανική πόλη Swisttal, εντοπίστηκε με coronavirus

0 Comments

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, 320 Ρουμάνοι εργάζονται σε αυτό το αγρόκτημα και μια πρώτη δοκιμή όλου του προσωπικού πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου, με μια νέα δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Οι Ρουμάνοι πολίτες που εντοπίστηκαν θετικά με το SARS-CoV-2 είναι ασυμπτωματικές

Στο πλαίσιο αυτό, η προξενική αρχή στη Βόννη έλαβε επειγόντως μέτρα με τις τοπικές αρχές για να λάβει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των Ρουμάνων πολιτών, και μια ομάδα από το προξενικό γραφείο μετέβη στο εν λόγω αγρόκτημα τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν εκπρόσωποι του προξενείου, οι Ρουμάνοι πολίτες που ελέγχθηκαν θετικά με το SARS-CoV-2 είναι ασυμπτωματικοί, με μόνο έναν Ρουμάνο να εισάγεται στο νοσοκομείο για άλλη κατάσταση, με το μέτρο να διατάσσεται πριν από τον εντοπισμό της λοίμωξης. Επί του παρόντος, η υγεία του νοσηλευόμενου Ρουμάνου πολίτη είναι σταθερή.

Οι γερμανικές αρχές και οι εκπρόσωποι των γεωργικών εκμεταλλεύσεων δήλωσαν επίσης ότι, μέχρι τη διεξαγωγή της δεύτερης δοκιμής, όλοι οι εργάτες γεωργικών εκμεταλλεύσεων τέθηκαν σε καραντίνα και τα μολυσμένα άτομα απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ειδικά κατασκευασμένους χώρους. Ο εργοδότης έχει εκφράσει την προθυμία του να επωμιστεί τα έξοδα επαναπατρισμού για τα πρόσωπα των οποίων τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά και στη δεύτερη δοκιμασία για τη μόλυνση από το νέο coronavirus και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν το επόμενο διάστημα, στο βαθμό που θα επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα.

Το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Βόννη συνεχίζει το διάλογο με τις τοπικές αρχές, με την προετοιμασία του να παρέχει προξενική βοήθεια, σύμφωνα με τις νομικές αρμοδιότητες και με αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα που έλαβαν οι γερμανικές αρχές στο πλαίσιο της πανδημίας CoVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *