εύκολη-καθημερινά

ΕΎΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΌΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΚΑΡΜΠΟΝΆΡΑ

Η οικογένειά μας τρελαίνεται γι’ αυτή τη γευστική καρμπονάρα! Εύκολη καρμπονάρα με πανσέτα, αυγά, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, και παχιά σπαγγέτι ή bucatini noodles. Το τέλειο ιταλικό φαγητό άνεσης!

Παντρεύτηκα σε μια ιταλική οικογένεια, ώστε τα ζυμαρικά ήταν πάντα στο μενού! Μπέικον carbonara έχει ένα αγαπημένο πιάτο ζυμαρικά μου από τη μητέρα μου-σε-δικαίου έκανε για εμάς περίπου 15 χρόνια πριν.

Είναι κρεμώδη ζυμαρικά και η χοντρή κομμένη πανσέτα δίνει στα ζυμαρικά μια αλμυρή κρίσιμη στιγμή. Όλες οι γεύσεις συνδυάζονται τέλεια με πιπέρι και παρμεζάνα. Είναι τα τέλεια ζυμαρικά για να κάνει σε μια φθινοπωρινή ή χειμερινή ημέρα. Σερβίρετε το με τη σαλάτα μας που πηγαίνει με τα πάντα για ένα πλήρες γεύμα!

ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΡΜΠΟΝΆΡΑ;
Carbonara είναι ένα ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που γίνεται με κρέμα γάλακτος, αυγά, πανσέτα και σπαγγέτι noodles. Το όνομα carbonara σημαίνει “καυστήρας άνθρακα” στα ιταλικά. Υπάρχουν εικασίες ότι ήταν ένα πλούσιο γεύμα για τους εργάτες ξυλάνθρακα.

Κόβουμε την πανσέτα σε χοντρούς κύβους. Για να το κάνει πιο εύκολο, να σου το κόψει ο χασάπης.
ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΜΕΤΑΞΎ ΠΑΝΣΈΤΑς ΚΑΙ ΜΠΈΙΚΟΝ;
Η Πανσέτα είναι ο ιταλικός τρόπος παρασκευής μπέικον. Cured κοιλιά χοιρινό του καρυκευμένο με πολύ πιπέρι και αλάτι και στη συνέχεια σφιχτά τυλιγμένο σε ένα σφιχτό ρολό και δεμένα με περίβλημα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε pancetta για μπέικον σε αυτή τη συνταγή. Βεβαιωθείτε ότι είναι παχύ μπέικον κομμένα έτσι μπορείτε να πάρετε μεγάλα κομμάτια του μπέικον στα ζυμαρικά.

Ροδίζουμε την πανσέτα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και πιπέρι μέχρι να ροδίσουν, σχεδόν τραγανά, από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καθίσει όσο κάνουμε τα υπόλοιπα. Το λίπος μπέικον θα είναι τόσο καλό αναμιγνύεται με τα ζυμαρικά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *